Hoppa till innehåll

Saffransgranola

    Eftersom både jag och Vincent blev så kära i min pepparkaksgranola testade jag mig fram till ytterligare ett granolarecept! Denna gång testade jag att skapa en saffransgranola. Hur.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Saffransgranola - Baka Sockerfritt

 

 

Eftersom både jag och Vincent blev så kära i min pepparkaksgranola testade jag mig fram till ytterligare ett granolarecept! Denna gång testade jag att skapa en saffransgranola. Hur gott och juligt låter inte det? Minst sagt perfekt att äta varje morgon fram till jul. Gärna på en härlig tjock yoghurt som turkisk eller grekisk. Kanske med lite honung till. Jag tänkte även att detta blir en perfekt present! Antingen en “gå bort”-present till någon julmiddag eller fika, eller också på självaste julafton. Kommer ju göra succe som gåva!

Om inte den här saffransgranolan skapar julstämning i stugorna, vet jag inte vad som gör det. Det var värt att göra den bara för den ljuvliga lukten som spred sig när jag gräddade (rostade?) granolan i ugnen!

Saffransgranola - Baka Sockerfritt

 

 

Saffransgranola – ca 5 dl

1 ½ dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
1 dl pumpfrö
2/3 dl solrosfrö
½ dl sötmandel
½ dl vatten
1 ½ msk rapsolja
1 ½ msk honung
1 krm salt
½ – 2/3 krm saffran

Sätt ugnen på 150 grader. Grovhacka mandeln. Blanda mandelmjöl, hackade mandlar med fröer. Koka upp vatten, ta bort från plattan och rör ner honung, olja, salt och saffran. Blanda ihop allt. Strö på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Rör om då och då. Sänk värmen om granolan börjar ta för mycket färg. Låt gärna granolan vara kvar i ugnen med ugnsluckan lite öppen om den inte är torr efter gräddning.

 

 

 

Saffransgranola - Baka Sockerfritt

Saffransgranola - Baka Sockerfritt

Saffransgranola - Baka Sockerfritt