Saffranskaka med banan
Saftig saffrankaka med banan. Här används en liten brödform, men det går även bra med en 12-cm springform (eventuellt kan gräddningstiden då behöva kortas ner). Jag tycker om när det smakar.. Läs mer

Saftig saffrankaka med banan. Här används en liten brödform, men det går även bra med en 12-cm springform (eventuellt kan gräddningstiden då behöva kortas ner). Jag tycker om när det smakar mycket saffran, så jag använde ett helt paket (0,5 gram), men det passar även bra med en något mindre mängd.
35 minuter
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
- 1 ägg
- ½ banan
- 60 gram
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk hasselnötsmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 1 msk sötströ
- 1 msk olja
- ½ tsk bakpulver
- ½- 1 påse saffran
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman ägg och banan med en stavmixer.
- Rör ner resterande ingredienser
- Klä en liten brödform (ca 7X15 cm) med aluminiumfole, eller mjöla en 12-cm springform och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!