Saffranskola med puffat ris
Åh, det här blev årets första saffransrecept. Är det inte något riktigt speciellt de där första gångerna på hösten när man bakar med saffran? Den doften – och stämingen – som infinner sig är magisk. Kanske att jag skulle ha någon saffransdoftspray/ljus att gå och lukta på dagarna i ända? Det…


Åh, det här blev årets första saffransrecept. Är det inte något riktigt speciellt de där första gångerna på hösten när man bakar med saffran? Den doften – och stämingen – som infinner sig är magisk. Kanske att jag skulle ha någon saffransdoftspray/ljus att gå och lukta på dagarna i ända?
Det ni ser här är alltså en speciell saffranskola fast med puffat ris i! Blir liksom som en luftig kola! Man kan göra denna typ av recept fast med olika smaksättningar. Tidigare under hösten gjorde jag exemeplvis en liknande grej fast med chokladsmak, se recept HÄR!

Saffranskola med puffat ris – 6 till 8 bitar
50 gram smör
1 dl puffat ris
½ dl fibersirap clear
½ krm saffran
Lägg smör, fibersirap och saffran i en kastrull och koka upp. Sjud i drygt fem minuter under omrörning tills smeten tjocknat en aning. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner puffat ris. Fördela i en lite form klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kyl och skär i bitar. Förvaras i kylskåp.


