Hoppa till innehåll

Saffransmuffins med butternutsquash

Nu är det bara en och en halv månad kvar till jul, och för min del är det hög tid att så smått börja förbereda inför juletider. Bland annat har jag gjort klart mina 10 julkort från Panduro.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Nu är det bara en och en halv månad kvar till jul, och för min del är det hög tid att så smått börja förbereda inför juletider. Bland annat har jag gjort klart mina 10 julkort från Panduro (resterande kort får jag nog köpa färdiga), plockat fram höst/vinterlyktor, sprayat kottar med glitterspray, sett på “Albert och Herberts”- julkalender och bakat med klassiska  julsmaker såsom saffran och pepparkakskryddor. Idag har jag tänkt att dela med mig utav lite av min mysiga stämning till er i form av ett saffransrecept! Receptet är i form av goda muffins innehållande butternutsquash (går att byta ut mot pumpa) och som är sötade med färska dadlar och agavesirap/honung efter smak (de är alltså i detta recept utan sötningsmedel). Färska dadlar tycker jag dessutom passar jättebra ihop med saffran, vilket är en kombination jag utnyttjat ett flertal gånger, och kommer använda mig av ännu mer innan denna jul är över. Dessa muffins är dessutom väldigt lätta att göra. Jag använde mig utav hela nötter (mer ekonomiskt), la allt i en bunke och bara mixade ihop allt!

Saffransmuffins med butternutsquash - Baka Sockerfritt


Saffransmuffins med butternutsquash
– 4 stycken

1 ägg
50 gram bitar av butternutsqash
10 gram kokosolja
40 gram färska dadlar (3-4 stycken)
30 gram sötmandlar
20 gram hasselnötter (rostade utan skal)
½ msk kokosmjöl
½ tsk saffranarom
½ tsk bakpulver
ca 2 tsk agavesirap

Ev. 15 gram grovhackad choklad
ev. 15 gram grovhackade paranötter

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bitar av en butternutsquash i kokande vatten och koka bitarna mjuka. Lägg sötmandlar och hasselnötter i en bunke och mixa till ett mjöl. Tillsätt resterande ingredienser, förutom choklad och paranötter, och mixa tills allt blandats. Tillsätt gärna grovhackade paranötter och choklad i smeten. Fördela smeten i fyra muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Saffransmuffins med butternutsquash - Baka Sockerfritt