Hoppa till innehåll
Open navigation

Saffransmuffins!

        Jag är så himla GLAD över att den ljuvliga saffranssäsongen börjat (eller den har i alla fall börjat hos mig – vet dock inte hur det är hos er)! Både smak.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Saffransmuffins! - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag är så himla GLAD över att den ljuvliga saffranssäsongen börjat (eller den har i alla fall börjat hos mig – vet dock inte hur det är hos er)! Både smak och doft sprider enligt min mening en fantastisk mysstämning och får en att tänka på att julen så sakteliga börjar närma sig. Och tänk på alla mängder av ljuvliga saffransrecept det finns. Det gäller ju att börja i tid så man hinner med i varje fall några av dom.
 
Ett av mina saffransrecept som jag inte kan få nog av, och faktiskt gjort både i form av mjuk kaka och muffins – är dessa saftiga saffranmuffins med dadlar. Ni måste testa!
 
 
Saffransmuffins! - Baka Sockerfritt

 

Saffransmuffins – 6 muffins

2 ägg
100 gram färska dadlar med kärnan borttagen (ca 8 stycken)
ca 30 gram smör
ca ½ dl vispgrädde
2 dl mandelmjöl
2 msk riven kokos 
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 paket saffran (0,5 gram)
ev. 1 msk sockerersättning

Sätt ugnen på 150 grader. Mosa dadlarna i en kastrull och häll över grädden. Värm detta under ett par minuter samtidigt som du mosar dadlarna med en sked. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt ägg och smör. Rör sist ner dadelröran. Fördela i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

 
 
 
Saffransmuffins! - Baka Sockerfritt
 
Saffransmuffins! - Baka Sockerfritt
 
Saffransmuffins! - Baka Sockerfritt