Saffransscones, glutenfria
Om ni frågar mig så är jag en sån som vill krama ut så mycket som möjligt av julen. Såklart man ska börja i god tid och äta goa och juliga grejer så lång tid man bara kan!.. Läs mer


Om ni frågar mig så är jag en sån som vill krama ut så mycket som möjligt av julen. Såklart man ska börja i god tid och äta goa och juliga grejer så lång tid man bara kan! Ett sätt är såklart genom att julifiera sin frukost och fikor. Som med dessa scones som jag smaksatt med saffran.
Äts med exempelvis smör och kanske ost – eller med blåbärsmarmelad/sylt (gärna då utan tillsatt socker). Blåbär och saffran är nämligen två smaker som är toppen tillsammans!

Saffransscones – 4 stycken
2 ägg
1 dl mandelmjöl
½ dl rismjöl
½ dl pofiber
2 msk mjölk (eller dylikt)
½ msk fiberhusk
½ msk sockerersättning
1 tsk bakpulver
½-1 krm salt
½ krm saffran
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen pösigt. Tillsätt övriga ingredienser och låt degen stå under några minuter. Forma scones med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
