Saffranssemlor
Jag fortsätter mina söndagar med mitt semeltema! Jag hoppas att ni får massor av inspiration inför semeldagen som infinner sig om ca en månad. Dessa semlor är smaksatta med lite Läs mer


Saffranssemlor – 3 stycken
Semelbullar:
20 gram smör
1 ½ msk grädde
1 ägg
½ dl mandelmjöl
2 msk pofiber
1 tsk fiberhusk
ca 1 ½ msk sötströ
½ krm saffran
½ krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
Mandelmassa:
½ dl mandelmjöl
1 msk äggvita
½ msk sötströ
1 droppe bittermandelarom
½ krm vaniljpulver
Semelbullar
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Vispa ägget pösigt och rör ner övriga ingredienser. Låt stå i ca 10 minuter. Forma tre runda bullar utav degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 16 minuter.
Mandelmassa
Blanda ingredienserna noga. Skär av toppen av muffinsen och gör gropar i bottendelen (alternativt gör en grop direkt i muffinsen). Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda. Fördela mandelfyllningen i groparna.
Toppa med vispgrädde. Lägg på locket och pudra gärna på florsötning!

