Hoppa till innehåll
Open navigation

Saffranssemlor

Jag fortsätter mina söndagar med mitt semeltema! Jag hoppas att ni får massor av inspiration inför semeldagen som infinner sig om ca en månad. Dessa semlor är smaksatta med lite Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag fortsätter mina söndagar med mitt semeltema! Jag hoppas att ni får massor av inspiration inför semeldagen som infinner sig om ca en månad. Dessa semlor är smaksatta med lite saffran, vilket jag tycker är jättegott. Saffran är en av mina absoluta favoritkryddor.
 
Vilket otroligt trist väder det är här i Nacka! Jag som skulle ta en liten kort springtur och allt. Jag som hatar att jogga när det regnar, hade noga kollat att det inte skulle regna mellan tio och tolv. Men när det väl började regna halv tio hade jag lust att skrika Det står att det INTE ska regna och dramatiskt hålla upp mobilen mot himlen. Så nu väntar jag på ett litet uppehåll. *Håller tummarna*
 
 
Saffranssemlor - Baka Sockerfritt
 

Saffranssemlor – 3 stycken

Semelbullar:
20 gram smör
1 ½ msk grädde
1 ägg
½ dl mandelmjöl
2 msk pofiber
1 tsk fiberhusk
ca 1 ½ msk sötströ
½ krm saffran
½ krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver

Mandelmassa:
½ dl mandelmjöl
1 msk äggvita
½ msk sötströ
1 droppe bittermandelarom
½ krm vaniljpulver

Vispgrädde

Semelbullar
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Vispa ägget pösigt och rör ner övriga ingredienser. Låt stå i ca 10 minuter. Forma tre runda bullar utav degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 16 minuter.

Mandelmassa
Blanda ingredienserna noga. Skär av toppen av muffinsen och gör gropar i bottendelen (alternativt gör en grop direkt i muffinsen). Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda. Fördela mandelfyllningen i groparna.

Toppa med vispgrädde. Lägg på locket och pudra gärna på florsötning!

Saffranssemlor - Baka Sockerfritt