Hoppa till innehåll

Saftig äppelkaka med toscatäcke

      Nu när det är äppelsäsong vill jag tipsa om en av mina bästa äppelkakor (som jag gjorde tillsammans med N!CK’S förra året)! Den här är som en mjuk saftig kaka med.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Saftig äppelkaka med toscatäcke - Baka Sockerfritt
 
 
 
Nu när det är äppelsäsong vill jag tipsa om en av mina bästa äppelkakor (som jag gjorde tillsammans med N!CK’S förra året)! Den här är som en mjuk saftig kaka med äppelskivor nedtryckta plus ett härligt karamellaktigt toscatäcke av kokos på. Det hela blir så gott tillsammans!
 
Nu är jag riktigt taggad över att baka massor med äpple. Smulpajer och mjuka saftiga kakor tänker jag på främst!
 
 

Saftig äppelkaka med toscatäcke - Baka Sockerfritt

 

Äppelkaka med toscatäcke – ca 6 bitar

Kaksmet:
3 ägg
1 litet äpple
150 gram smör, rumsvarmt
1 ½ – 2 dl sockerersättning (Use Like Sugar
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma

Kokostosca:
50 gram smör
2 dl riven kokos
½ dl vispgrädde
2 msk fibersirap honey/gold
ev. 1 msk sockerersättning (Use Like Sugar

Kaksmet
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa rumsvarmt smör med potatismjöl, mandelmjöl, bakpulver och kardemumma med elvisp. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda ner äggvispet i smörblandningen lite i taget. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Skär ett äpple i tunna skivor och tryck ner i smeten. Förgrädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Medan kakan förgräddas görs toscan.

Kokostosca
Sjud smör, vispgrädde och fibersirap under ca 5-10 minuter. Rör ner riven kokos och söta eventuellt extra. Fördela toscan försiktigt på den förgräddade äppelkakan. Grädda nu kakan i mitten av ugnen i 25 minuter till. Lägg på en bit aluminiumfolie/bakplåtspapper ovanpå om kakan börjar få för mycket färg. Låt kakan svalna.

 

Saftig äppelkaka med toscatäcke - Baka Sockerfritt