Hoppa till innehåll

Saftig banankaka med chokladbitar

Är det bara jag som är ett stort fan av banankaka? Jag tycker banan i bakverk.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Är det bara jag som är ett stort fan av banankaka? Jag tycker banan i bakverk både är gott och gör konsistensen saftig! Och denna banankaka är inget undantag. Den blev nämligen hur god som helst! Smaken är rätt mild, och den som vill smaksätter med exempelvis kanel eller kardemumma. Pricken över i:et blir den grovhackade chokladen! Detta ger både god smak och härlig “crunch”! Banankakan passar fint att äta som den är, men även med en klick grädde eller (hälsosam) glass!
 
 
 
 

Saftig banankaka med chokladbitar - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Banankaka med bitar av choklad

2 ägg
1 banan, normalstor
25 gram smör
25 gram choklad, utan tillsatt socker
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl havremjöl
½ dl rismjöl
1 ½-2 msk sötningsströ
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och blanda med mosad banan. Blanda samman alla torra ingredienser och vispa ägg pösigt. Tillsätt bananröran samt grovhackad choklad bland de torra ingredienserna och rör tillsist ner äggen. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, men aluminiumfolie/bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

 

 

 

Saftig banankaka med chokladbitar - Baka Sockerfritt
 
Saftig banankaka med chokladbitar - Baka Sockerfritt
 
Saftig banankaka med chokladbitar - Baka Sockerfritt