Hoppa till innehåll

Saftiga Banan- och blåbärsmuffins

Vad sägs om muffins till helgen? Jag tycker det låter som en utmärkt idé! Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Vad sägs om muffins till helgen? Jag tycker det låter som en utmärkt idé! Banan i dessa muffins gör konsistens saftig och bidrar med en härlig sötma, och blåbären bryter perfekt mot den milda banan- och vaniljsmaken. Muffinsen är toppengoda som de är, men extra festligt blir det om de toppas med vispad grädde!

 
Vad härligt att det är helg, det behöver jag! Förra helgen gick jag ju på profylaxkurs, och fick därmed gå upp ungefär som vid en vanlig arbetsdag under både lördagen och söndagen. Det ska bli så skönt att få sova någon timme längre. Dessutom har jag varit lite sjuk, så det ska bli skönt att vara ledig från heltidsjobbet i två dagar. 
 
 
Saftiga Banan- och blåbärsmuffins - Baka Sockerfritt
 

Banan- och blåbärsmuffins – 8 stycken

40 gram smör
2 ägg
1 ½ mogen banan
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
½ dl sötströ
1 msk kokosmjöl 
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 
80 gram blåbär

Toppa gärna med: 
2 dl vispgrädde
½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Mixa samman ägg och banan. Blanda alla torra ingredienser, och rör ner äggvisp och smör. Blanda sist ner blåbären och rör försiktigt därefter så att de inte mosas för mycket. Fyll muffinsformar med smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills muffinsen blivit fasta. Låt svalna. Toppa gärna med vispad grädde, sötad och smaksatt med sötströ och vanilj.

 
Saftiga Banan- och blåbärsmuffins - Baka Sockerfritt