Saftiga bananmuffins (mejerifria)
Saftiga bananmuffins! Här har jag använt rismjöl, då jag anser att det bidrar till mer luftiga bakverk och med en lite speciell (god) smak. Rismjöl innehåller en hel del kolhydrater, men.. Läs mer

Saftiga bananmuffins! Här har jag använt rismjöl, då jag anser att det bidrar till mer luftiga bakverk och med en lite speciell (god) smak. Rismjöl innehåller en hel del kolhydrater, men det är inga stora mängder som jag använder (i detta fall blir det mindre än 1 msk rismjöl per muffins).
30 minuter
Portioner: 4 muffins
Ingredienser
- 2 ägg
- 150 gram banan 2 små
- 2 dl mandelmjöl
- ½ dl rismjöl
- 2 msk kokosolja
- 2 msk fibersirap gold/honung
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt, smält kokosoljan och mosa banan.
- Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggvispet tillsammans med olja, sötning efter smak och mosad banan.
- Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!