Hoppa till innehåll

Säg till ångesten att jag inte känner skuld

Jag burkar upplevas som en rätt glad och positiv person. Jag är dock väldigt duktig på att tänka sönder saker och har svårt att släppa tankar och känslor. Att inte veta vad som ska hända.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag burkar upplevas som en rätt glad och positiv person. Jag är dock väldigt duktig på att tänka sönder saker och har svårt att släppa tankar och känslor. Att inte veta vad som ska hända eller situationer där det finns risk för att göra fel, är något jag avskyr. Jag har länge tänkt att om det finns någon defintion eller personlighetstyp som har lätt till ångest, så har nog jag det. Nu har jag under ett bra tag läst och vetat om HSP (Highly Sensitive Person), och nu även GAD (Generaliserat ångestsyndrom). Känns på sitt sätt bra att det är allt annat än ovanligt. 
 
Nu måste jag säga att mina orostankar och sömsvårigheter ofta är kopplade till hur mitt liv ser ut i övrigt, och jag börjar så sakteliga lära känna mig själv allt bättre. Att ta på mig stora uppgifter i ett övrigt stressigt liv ska jag försöka undvika. Händelser och situationer som för andra är självklara, behöver faktiskt inte passa mig. Ta till exempel när Artur och jag skulle gifta oss. Då blev det hela otroligt nedskalat till ett absoluta minimum. Jag orkade inte större än så (förövrigt var jag både gravid och jobbade typ 150%, så det kanske inte var jättekonstigt). Idag känner jag både att det är lite sorligt att vi inte fick ett “riktigt” bröllop, men mest att det är otroligt skönt att vi slapp hela den cirkusen.
 
Nu kan jag ärligt känna att jag mår riktigt bra. Beslutet att bilda en familj är utan tvekan det bästa beslutat jag tagit i hela mitt liv. För det första har jag ett stort och nytt glädjeämne och fokus i mitt liv, och för det andra har jag vågat ta nya belsut och riktningar i mitt liv på grund av detta. Jag har vågat tro på mig själv, och värdesätter olika aspekter av livet annorlunda än tidigare. Jag har förstått att jag måste värdesätta lycka högre än pengar för att mitt liv ska fungera bra. Det är faktiskt inget som har varit självklart.
 
 
Titeln är en rad från låten “Tänd alla ljus” med Silvana Imam
 
 
 
Säg till ångesten att jag inte känner skuld - Baka Sockerfritt
 
Hej från mig! Bild från snapchat. Följ mig gärna som bakasockerfritt!