Hoppa till innehåll
Open navigation

Saker att göra i vår och sommar

Maj har kommit med stormsteg (okej, där ljög jag, jag tycker ärligt talat tiden har gått rätt långsamt) och tagit värmen med sig. Och jag har haft så fullt i huvudet att jag glömde summera.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Maj har kommit med stormsteg (okej, där ljög jag, jag tycker ärligt talat tiden har gått rätt långsamt) och tagit värmen med sig. Och jag har haft så fullt i huvudet att jag glömde summera april här på bloggen! April har varit en riktigt bra månad med mer arbetstid. Riktigt produktiv! Det får räcka med summering för denna gång.
 
Det är lite märkligt att tänka att det är midsommar om typ en och en halv månad, medan det för bara ett par veckor sedan snöade. Men snart är sommaren här! Sommaren kommer bli lite speciell för vår familj, eftersom våra arbeten och dess tider ser ut som de gör. Min man Artur kommer att jobba på hela 75%, och jag har förstås mitt företag. Att dra iväg på semester eller göra några allt för avancerade planer vinns därför inte på kartan. Dessutom tror jag ärligt talat inte att jag heller skulle ha ork för det. Familjen och företaget tar liksom upp 90% av all ork. 
 
Men för den skull vill jag inte sitta hemma i vår tvåa hela våren och sommaren! Jag vill gå på roliga utflyckter och besöka spännande attraktioner. Sedan ska vi förmodligen också besöka och under några dagar bo hos Arturs mamma som bor i Flen, respektive Arturs pappas landställe vid Katrineholm (vilket är på nästan samma ställe komiskt nog). Att få ihop fyra dagar i rad där Artur kan vara ledig bör inte vara några problem.
 
 
Aktiviteter och saker jag vill göra i vår och sommar:
 
– Besöka Arturs mamma och pappa. Förmodligen bo över där någon natt. Hur många nätter exakt är oklart. Jag får tyvärr kli i hela kroppen när jag är hemma längre stunder hos någon annan (gäller ej resor med hotell). Sån är jag!
 
– Jag komme ha två mycket nära vänner som har små nyfödda gullepluttar. Med dessa vill jag givetvis umgås massor med. En sak som jag vill göra är att gå på Skansen (alternativt bara Djurgården) med dom och bara mysa och visa Vincent alla djur. Vincent är en riktig djurälskare och blir helt tokig när han ser alltifrån hundar, katter, hästar och kor, till hans favoritdjur fåglar. Han börjar till och med gråta när vi (vad han anser) går bort från ett djur för tidigt som han fått syn på.
 
– Vincent har aldrig badat ute (inte så konstigt eftersom han föddes i april förra året), och det skulle vara så roligt att under en lagom varm dag gå till en passande sjö för att leka och bada. 
 
– Göra något så enkelt som att turista i sin egen stad (det vill säga Stockholm), och hitta spännande caféer och platser. Gå på gatorna, köpa en yoghurtglass och njuta av vädret! Vincent älskar när det rör sig mycket (alla människor som går runt/bilar), så förhoppningsvis kan han sitta still i vagnen ett tag.
 
– Aquaria vattenmuseum, samt junibacken (eller är han för liten) är andra ställen som kan vara passande.
 
– Som jag har nämnt tidigare vill jag också testa om vi kan lämna bort Vincent någon kväll til hans mormor och morfar. Det skulle vara roligt om både jag och Artur hade möjlighet att kanske äta middag ute, fast utan barn någon gång!
 
 
Vad ska ni göra i sommar? Ge mig förresten gärna förslag på vad kan man hitta på med en 13-16 månaders (i Stockholm med omnejd)!
 
 
 
Saker att göra i vår och sommar - Baka Sockerfritt
 
Något annat jag hoppas på att hinna är att baka en massa och hinna jobba med företaget. På bilden ovan är jag på väg till ett möte. Förmdligen kommer det vara lite lugnt på jobbfronten under sommaren, men då hinner jag bunkra upp med inlägg och kanske fokusera på ett par saker som jag inte hunnit innan!