Hoppa till innehåll

Salt mandelsmör

Jag älskar att experimentera med olika nötsmör/nötcreme och skapa nya recept på detsamma. Jag skapade under förra veckan ett nötsmör som jag också kan meddela blev ett av mina absoluta.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag älskar att experimentera med olika nötsmör/nötcreme och skapa nya recept på detsamma. Jag skapade under förra veckan ett nötsmör som jag också kan meddela blev ett av mina absoluta favoriter! Smöret är gjort på salta mandlar, blandat med smör/kokosolja och sötning. Det blev underbart gott! Jag köper ofta salta mandlar (Lightly salted Almond mix från Nutisal), vilka jag alltid har en förpackning utav hemma. Jag har länge tänkt att göra ett jordnötssmör liknande smör/kräm av detta, så det var verkligen på tiden att det blev av. Nu kan jag bara säga att jag är lite ledsen över att jag inte gjort det tidigare! Många är ju dessutom allergiska mot jordnötter, vilket gör detta till det perfekta substitutet!

Hur har er måndag varit? Jag har haft en bra arbetsdag med utelunch (luncher på måndagar äts från och med i förra veckan alltid ute för min del), och efter jobbet en härlig fika med en vän! Dessutom fick jag veta att min beställning på questbar snart kommer att komma. Tur, för mina tog just idag slut!

Salt mandelsmör

100 gram salta mandlar
20-30 gram smör och kokosolja (jag använder hälften/hälften)
½-1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Mixa samman allt med stavmixer tills konsistensen blir som en kräm.

 

Salt mandelsmör - Baka Sockerfritt