Hoppa till innehåll
Open navigation

Salted caramel brownie (low carb)

      Min favvobrownie – det måste väl ändå vara min kära, kära salted caramel brownie. Alltså brownie toppad med en härligt seg karamelltopping (plus lite Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Salted caramel brownie (low carb) - Baka Sockerfritt
 
 
 

Min favvobrownie – det måste väl ändå vara min kära, kära salted caramel brownie. Alltså brownie toppad med en härligt seg karamelltopping (plus lite salt då). Typ “håll käften”-gott och om ni inte har testat denna goding är det minst sagt hög tid att gör det. Nu. 
 
Grunden är en brownie med smält choklad som bas, vilken jag i sin tur toppat med en karamell gjord på grädde och fibersirap gold. Till sist strös det på lite salt – men detta kan givetvis också uteslutas. Så gott!
 
 
 
Salted caramel brownie (low carb) - Baka Sockerfritt
 
 
 

Salted caramel brownie – 4 till 6 bitar

Brownie:
2 ägg

50 gram mörk choklad utan tillsatt socker
35 gram smör

2-3 msk sötningsströ
1 ½ msk kakao
1 krm vaniljpulver

Karamelltopping:
1 ½ dl vispgrädde
3 msk fibersirap gold
lite salt

Brownie:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och blanda. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper eller aluminiumfolie. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter.

Karamelltopping
Medan brownien gräddas görs karamelltoppingen. Sjud grädde och fibersirap gold i en kastrull under cirka 45 minuter tills den tjocknat i konsistensen. Fördela toppingen ovanpå den färdiggräddade brownien. När toppingen stelnat något fördelas lite salt över. Låt stelna ytterligare. Skär i bitar.

 

 

Salted caramel brownie (low carb) - Baka Sockerfritt