Salted caramel brownie (low carb)
Min favvobrownie – det måste väl ändå vara min kära, kära salted caramel brownie. Alltså brownie toppad med en härligt seg karamelltopping (plus lite Läs mer



Salted caramel brownie – 4 till 6 bitar
Brownie:
2 ägg
50 gram mörk choklad utan tillsatt socker
35 gram smör
2-3 msk sötningsströ
1 ½ msk kakao
1 krm vaniljpulver
Karamelltopping:
1 ½ dl vispgrädde
3 msk fibersirap gold
lite salt
Brownie:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och blanda. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper eller aluminiumfolie. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter.
Karamelltopping
Medan brownien gräddas görs karamelltoppingen. Sjud grädde och fibersirap gold i en kastrull under cirka 45 minuter tills den tjocknat i konsistensen. Fördela toppingen ovanpå den färdiggräddade brownien. När toppingen stelnat något fördelas lite salt över. Låt stelna ytterligare. Skär i bitar.
