Hoppa till innehåll

Salted caramel brownie

Ljuvlig brownie i två lager. Brownien är sötad med sukrin gold, vilket.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
1 timme
Inga röster än
Kategorier: Brownie, Low carb/LCHF
Portioner: 4 -6 bitar
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Brownie:

Karamelltopping:

Instruktioner

  • Brownie
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron).
  • Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp
  • Blanda även ner resterande ingredienser
  • Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper eller aluminiumfolie. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter
  • Karamelltopping
  • Medan brownien gräddas görs karamelltoppingen. Sjud grädde och fibersirap gold i en kastrull under cirka 45 minuter (jag körde tills den kom upp i 100 grader), tills den tjocknat i konsistensen.
  • Fördela toppingen ovanpå den färdiggräddade brownien. När toppingen stelnat något fördelas lite salt över. Låt stelna ytterligare.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!