Salted caramel brownie
Ljuvlig brownie i två lager. Brownien är sötad med sukrin gold, vilket går att byta ut mot sötströ (eller annat liknande sötning). Hela bakverket är utan nötter/ Läs mer

1 timme
Kategorier: Brownie, Low carb/LCHF
Portioner: 4 -6 bitar
Ingredienser
Brownie:
- 2 ägg
- 50 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- 35 gram smör
- 2-3 msk sukrin gold
- 1 ½ msk kakao
- 1 krm vaniljpulver
Karamelltopping:
- 1 ½ dl vispgrädde
- 3 msk fibersirap gold
- lite
- lite salt
Instruktioner
- Brownie
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron).
- Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp
- Blanda även ner resterande ingredienser
- Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper eller aluminiumfolie. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter
- Karamelltopping
- Medan brownien gräddas görs karamelltoppingen. Sjud grädde och fibersirap gold i en kastrull under cirka 45 minuter (jag körde tills den kom upp i 100 grader), tills den tjocknat i konsistensen.
- Fördela toppingen ovanpå den färdiggräddade brownien. När toppingen stelnat något fördelas lite salt över. Låt stelna ytterligare.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!