Salted caramel chokladkaka
Salted caramel på chokladkaka är underbart gott! Chokladbotten påminner lite om brownie och kolasåsen görs av grädde och fibersirap honey/gold. Sedan ska man vara försiktig med saltet som strös på då det lätt kan bli för mycket (och då inte speciellt gott). Kan hända att jag öste på lite extra för bildernas skull. Och såklart…

ca 1 timme
Portioner: 6 till 10 bitar
Ingredienser
Brownie:
- 4 ägg
- 150 gram mörk choklad utan tillsatt socker
- 100 gram smör
- 1 dl sockerersättning
- ½ dl kokosmjöl
- 1 ½ msk kakao
- ½ tsk vaniljpulver
Karamelltopping:
- 3 dl vispgrädde
- 3/4 dl fibersirap honey
- lite salt
Instruktioner
- Brownie
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör i en kastrull.
- Vispa ägg och sötning pösigt med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser.
- Spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en 20-cm springform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter
- Karamelltopping
- Medan brownien gräddas görs karamelltoppingen. Sjud grädde och fibersirap i en kastrull (gärna bred - upplever att det går snabbare då) under cirka 50 minuter tills den tjocknat i konsistensen
- Fördela toppingen ovanpå den färdiggräddade brownien. När toppingen stelnat strös lite, lite salt över.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!