Hoppa till innehåll

Salted caramel chokladkaka

Salted caramel på chokladkaka är underbart gott! Chokladbotten påminner lite om brownie och kolasåsen görs av Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
ca 1 timme
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF
Portioner: 6 till 10 bitar
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Brownie:

Karamelltopping:

Instruktioner

  • Brownie
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör i en kastrull.
  • Vispa ägg och sötning pösigt med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser.
  • Spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en 20-cm springform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter
  • Karamelltopping
  • Medan brownien gräddas görs karamelltoppingen. Sjud grädde och fibersirap i en kastrull (gärna bred - upplever att det går snabbare då) under cirka 50 minuter tills den tjocknat i konsistensen
  • Fördela toppingen ovanpå den färdiggräddade brownien. När toppingen stelnat strös lite, lite salt över.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!