Salted caramel chokladkaka, utan tillsatt socker
När hösten kommer är det många som börjar baka lite mer. Det har ju trots allt en väldigt hög mysfaktor! Om man nu inte tycker att själva bakningen är det, så i varje.. Läs mer



Salted caramel chokladkaka – ca 8 till 10 bitar
Brownie:
4 ägg
150 gram mörk choklad utan tillsatt socker
100 gram smör
1 dl sockerersättning
½ dl kokosmjöl
1 ½ msk kakao
½ tsk vaniljpulver
Karamelltopping:
3 dl vispgrädde
3/4 dl fibersirap honey/gold
lite salt
Brownie:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör i en kastrull. Vispa ägg och sötning pösigt med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser. Spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en 20-cm springform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Karamelltopping
Medan brownien gräddas görs karamelltoppingen. Sjud grädde och fibersirap i en kastrull (gärna bred – upplever att det går snabbare då) under cirka 50 minuter tills den tjocknat i konsistensen. Fördela toppingen ovanpå den färdiggräddade brownien. När toppingen stelnat strös lite, lite salt över.


