Hoppa till innehåll

Sandkaka, glutenfri, utan tillsatt socker

      Till alla er som letar efter något gott att baka – här kommer ett tips från mig: min “Sandkaka” som är så saftig och god (även om något som innehåller.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Sandkaka, glutenfri, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
Till alla er som letar efter något gott att baka – här kommer ett tips från mig: min “Sandkaka” som är så saftig och god (även om något som innehåller benämnngen sand kan tänkas vara torr, hehe)! Sandkaka är som en slags sockerkaka, men konsistensen är lite “tyngre” och även mer saftig. Dessutom är sandkaka vanligtvis smaksatt med rom eller liknande – och det är supergott i! 
 
Ps. Om den ska hålla längre än cirka en – två dagar ska den stå i kylskåp, men bör vara rumstempererad vid servering.
 
 
Sandkaka, glutenfri, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

Sandkaka, glutenfri, utan tillsatt socker – 6 skivor

3 ägg
150 gram smör, rumsvarmt
1 ½ – 2 dl sockerersättning (här passar Use Like Sugar för mjuk/fluffig konsistens)
1 ½ dl potatismjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk romarom
½ tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa rumsvarmt smör med potatismjöl, mandelmjöl, bakpulver och vaniljpulver mjukt med elvisp. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp under ett par minuter. Blanda ner äggvispet i smörblandningen lite i taget. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara fast. Låt svalna. Förvara gärna i kyl, men låt stå i rumstemperatur ett par timmar innan servering!

 

Sandkaka, glutenfri, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt