Sandkaka, glutenfri, utan tillsatt socker
Till alla er som letar efter något gott att baka – här kommer ett tips från mig: min “Sandkaka” som är så saftig och god (även om något som innehåller.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0953_612e295a9606ee04b699ab21.jpg)
![Sandkaka, glutenfri, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt Sandkaka, glutenfri, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0953_612e295a9606ee04b699ab21.jpg)
![Sandkaka, glutenfri, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt Sandkaka, glutenfri, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0963_612e298cddf2b339dac1f8b8.jpg)
Sandkaka, glutenfri, utan tillsatt socker – 6 skivor
3 ägg
150 gram smör, rumsvarmt
1 ½ – 2 dl sockerersättning (här passar Use Like Sugar för mjuk/fluffig konsistens)
1 ½ dl potatismjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk romarom
½ tsk vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa rumsvarmt smör med potatismjöl, mandelmjöl, bakpulver och vaniljpulver mjukt med elvisp. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp under ett par minuter. Blanda ner äggvispet i smörblandningen lite i taget. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara fast. Låt svalna. Förvara gärna i kyl, men låt stå i rumstemperatur ett par timmar innan servering!
![Sandkaka, glutenfri, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt Sandkaka, glutenfri, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0965_612e29b7e087c34d47676936.jpg)