Sandkaka, utan tillsatt socker
Sandkaka är väldigt lik en sockerkaka, men innehåller en del potatismjöl.. Läs mer
Sandkaka är väldigt lik en sockerkaka, men innehåller en del potatismjöl samt är smaksatt med exempelvis rom/konjak eller citron. Man kan säga att den blir lite mer smakrik och tyngre – och saftig! Om den ska hålla längre än cirka två dagar ska den stå i kylskåp, men bör vara rumstempererad vid servering.
15 min + 45 min gräddning
Kategorier: Mjuka kakor
Portioner: 6 -8 skivor
Ingredienser
- 3 ägg
- 150 gram smör
- rumsvarmt
- 1 ½ – 2 dl sockerersättning
- 1 ½ dl potatismjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk romarom
- ½ tsk vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa rumsvarmt smör med potatismjöl, mandelmjöl, bakpulver och vaniljpulver mjukt med elvisp
- Blanda ner äggvispet i smörblandningen lite i taget. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara fast. Låt svalna. Förvara gärna i kyl, men låt stå i rumstemperatur ett par timmar innan servering!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!