Hoppa till innehåll

Sandkaka, utan tillsatt socker

Sandkaka är väldigt lik en sockerkaka, men innehåller en del potatismjöl.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Sandkaka är väldigt lik en sockerkaka, men innehåller en del potatismjöl samt är smaksatt med exempelvis rom/konjak eller citron. Man kan säga att den blir lite mer smakrik och tyngre – och saftig! Om den ska hålla längre än cirka två dagar ska den stå i kylskåp, men bör vara rumstempererad vid servering.

15 min + 45 min gräddning
Inga röster än
Kategorier: Mjuka kakor
Portioner: 6 -8 skivor
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa rumsvarmt smör med potatismjöl, mandelmjöl, bakpulver och vaniljpulver mjukt med elvisp
  • Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp under ett par minuter
  • Blanda ner äggvispet i smörblandningen lite i taget. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara fast. Låt svalna. Förvara gärna i kyl, men låt stå i rumstemperatur ett par timmar innan servering!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!