Sandkaka, utan tillsatt socker
Sandkaka är väldigt lik en sockerkaka, men innehåller en del potatismjöl.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0953_5d6a2b562a6b229aa43e6c8b.jpg)
Sandkaka är väldigt lik en sockerkaka, men innehåller en del potatismjöl samt är smaksatt med exempelvis rom/konjak eller citron. Man kan säga att den blir lite mer smakrik och tyngre – och saftig! Om den ska hålla längre än cirka två dagar ska den stå i kylskåp, men bör vara rumstempererad vid servering.
![Sandkaka, utan tillsatt socker 1 Sandkaka (glutenfri och utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0953_5d6a2b562a6b229aa43e6c8b-150x150.jpg)
![Sandkaka, utan tillsatt socker 2 Sandkaka (glutenfri och utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0963_5d6a2b902a6b229a2ee69e33-150x150.jpg)
![Sandkaka, utan tillsatt socker 3 Sandkaka (glutenfri och utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0954_5d6a2b649606ee61364bfacd-150x150.jpg)
15 min + 45 min gräddning
Kategorier: Mjuka kakor
Portioner: 6 -8 skivor
Ingredienser
- 3 ägg
- 150 gram smör
- rumsvarmt
- 1 ½ – 2 dl sockerersättning
- 1 ½ dl potatismjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk romarom
- ½ tsk vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa rumsvarmt smör med potatismjöl, mandelmjöl, bakpulver och vaniljpulver mjukt med elvisp
- Blanda ner äggvispet i smörblandningen lite i taget. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara fast. Låt svalna. Förvara gärna i kyl, men låt stå i rumstemperatur ett par timmar innan servering!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!