1 timme
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 6 till 8 stycken
Ingredienser
Botten:
- 1 äggvita
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk sockerersättning
Chokladkräm:
- 60 gram sockerfri mörk choklad
- ¾ dl vispgrädde
- 2 tsk sockerersättning
- 1 krm vaniljpulver
Chokladöverdrag:
- ca 60 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- lite kokosolja
Instruktioner
- Botten, Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna med varandra.
- Gör platta cirklar utav mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter tills kakorna får färg. Låt svalna och börja med chokladkrämen
- Chokladkräm, Koka upp grädden och ta bort den från värmen. Tillsätt bitar av choklad, sötning och vanilj. Låt fyllningen stelna tills den blir fast.
- Toppa de kallna kakorna med chokladen. Ställ i kylskåpet så att de stelnar ytterligare
- Chokladöverdrag, Smält chokladen, gärna med en klick olja, och låt den svalna lite.
- Doppa chokladdelen av kakorna i chokladen och låt dem återigen stelna i kylen.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!