Hoppa till innehåll

Sarah Bernhardt

    Så här en onsdag vill jag titta in för att tipsa om ett gammal recept jag hittade i arkivet! Sarah Bernhardt utan tillsatt socker, mums! Sarah Bernhardt är en riktig gammal.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Sarah Bernhardt - Baka Sockerfritt
 

 
Så här en onsdag vill jag titta in för att tipsa om ett gammal recept jag hittade i arkivet! Sarah Bernhardt utan tillsatt socker, mums! Sarah Bernhardt är en riktig gammal klassiker, och är en variant på biskvi fast där smörkrämen är utbytt mot chokladtryffel. 
 
Botten görs med mandelmjöl och äggvita och den tryffeln består av grädde och mörk choklad utan tillsatt socker. Och det sista man gör är såklart att doppa det hela i smält choklad! 
 
 

Sarah Bernhardt - Baka Sockerfritt
 

Sarah Bernhardt – ca 6 till 8 stycken

Botten:
1 äggvita
1 dl mandelmjöl
1 msk sockerersättning

Chokladkräm:
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
3/4 dl vispgrädde
2 tsk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Chokladöverdrag: 
ca 60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
lite kokosolja

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna med varandra. Gör platta cirklar utav mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter tills kakorna får färg. Låt svalna och börja med chokladkrämen.

Chokladkräm
Koka upp grädden och ta bort den från värmen. Tillsätt bitar av choklad, sötning och vanilj. Låt fyllningen stelna tills den blir fast. Toppa de kallna kakorna med chokladen (jag toppar “undersidan”). Ställ gärna i kylskåpet så att de stelnar ytterligare.

Chokladöverdrag
Smält chokladen. Doppa chokladdelen av kakorna i chokladen och låt dem återigen stelna i kylen. 

 

Sarah Bernhardt - Baka Sockerfritt