Schackrutekakor
En klassisk småkaka, nu med bas av mandelmjöl! Hur gott som helst och passar.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/01/IMG_1245.jpg)
30 minuter
Kategorier: Äggfritt, Low carb/LCHF, Småkakor
Portioner: 30 kakor
Ingredienser
- 60 gram rumsvarmt smör
- 3 dl mandelmjöl
- 2 tsk kokosmjöl
- ca 4 msk sötströ
Smaksättning:
- 1 ½ krm vaniljpulver
- 1 msk kakao
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser (förutom smaksättningen) noga med varandra.
- Dela dagen i två delar. Blanda den ena med vaniljpulver och den andra med kakao.
- Rulla ut degen i fyra lika stora längder. Lägg en ljus bredvid en mörk i två lager, och tryck åt
- Skär skivor av längden (ca ½ cm tjock) och fördela på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna kallna innan de rörs (annars går de sönder).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!