Hoppa till innehåll

Schackrutekakor

Småkaksklassikern schackrutor känner nog många av er där ute igen, och kanske till och med har bakat själva. Förra sommaren gjorde jag schackrutor som innehöll mycket Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Småkaksklassikern schackrutor känner nog många av er där ute igen, och kanske till och med har bakat själva. Förra sommaren gjorde jag schackrutor som innehöll mycket hasselnötter, vilket var gott med både vanilj- och chokladsmaken. Nu har jag även gjort en ny variant, med en mer neutral smak, med en bas av mandelmjöl. Hur gott som helst och passar perfekt till såväl picknicken som till dessertbordet!
 
 
Schackrutekakor - Baka Sockerfritt
 

Schackrutekakor – 30 stycken

60 gram rumsvarmt smör
3 dl mandelmjöl
2 tsk kokosmjöl
ca 4 msk sötströ

Smaksättning:
1 ½ krm vaniljpulver
1 msk kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser (förutom smaksättningen) noga med varandra. Dela dagen i två delar. Blanda den ena med vaniljpulver och den andra med kakao. Rulla ut degen i fyra lika stora längder. Lägg en ljus bredvid en mörk i två lager, och tryck åt. Skär skivor av längden (ca ½ cm tjock) och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna kallna innan de rörs (annars går de sönder).

Schackrutekakor - Baka Sockerfritt
 
 
 
Schackrutekakor - Baka Sockerfritt