Hoppa till innehåll
Open navigation

Scones med banan

En sommarhelg som denna tycker jag att alla borde lyxa till det med att baka scones att äta till frukost! Här vill jag bjuda er på mitt recept på mumsiga bananscones. Sconesen smakar lite sött.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
En sommarhelg som denna tycker jag att alla borde lyxa till det med att baka scones att äta till frukost! Här vill jag bjuda er på mitt recept på mumsiga bananscones. Sconesen smakar lite sött av banan och blir även härligt saftiga. Jag äter mina scones med smör och ost, eller lite sockerfri sylt/marmelad. Det blir en fin start på min dag! Denna lördag blir en härlig dag med mycket umgände för min del. I eftermiddagen kommer mina föräldrar och systers familj för fika, och ikväll ska jag för första gången ut på middag själv sedan Vincent kom! Då ska jag träffa tre nära tjejkompisar för en middag på TGIF. Det ska bli så kul!         Bananscones – 6 till 8 stycken 150 gram banan2 ägg1 dl mandelmjöl2 msk olja2 msk vatten2 msk pofiber2 msk kokosmjöl2 msk fiberhusk1 tsk bakpulver2 krm kanel1 krm salt Värm ugnen till 175 grader. Mixa banan och ägg. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Låt stå i 5-10 minuter (för att smeten ska svälla). Gör scones av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.      

En sommarhelg som denna tycker jag att alla borde lyxa till det med att baka scones att äta till frukost! Här vill jag bjuda er på mitt recept på mumsiga bananscones. Sconesen smakar lite sött av banan och blir även härligt saftiga. Jag äter mina scones med smör och ost, eller lite sockerfri sylt/marmelad. Det blir en fin start på min dag!

Denna lördag blir en härlig dag med mycket umgände för min del. I eftermiddagen kommer mina föräldrar och systers familj för fika, och ikväll ska jag för första gången ut på middag själv sedan Vincent kom! Då ska jag träffa tre nära tjejkompisar för en middag på TGIF. Det ska bli så kul!
 
 
 

Scones med banan 17
 

Bananscones – 6 till 8 stycken

150 gram banan
2 ägg
1 dl mandelmjöl
2 msk olja
2 msk vatten
2 msk pofiber
2 msk kokosmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 krm kanel
1 krm salt

Värm ugnen till 175 grader. Mixa banan och ägg. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Låt stå i 5-10 minuter (för att smeten ska svälla). Gör scones av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

 

Scones med banan 19
 
Scones med banan 21
 
Scones med banan 23