Hoppa till innehåll

Scones med rismjöl (utan ägg, mandel och nötter)

Nu har jag bakat scones både under förra veckan och denna vecka! Jag kunde inte hålla mig från att göra ytterligare en variant scones, vilka denna gång blev med rismjöl som bas. Jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nu har jag bakat scones både under förra veckan och denna vecka! Jag kunde inte hålla mig från att göra ytterligare en variant scones, vilka denna gång blev med rismjöl som bas. Jag brukar rätt sällan äta ris och rismjöl, men tycker ändå att det är ett bättre alternativ till vetemjöl samtidigt som det passar dom som varken tål nötter eller mandel (som tur tål jag båda). 
 
Inspiration till receptet fick jag från rismjöls förpackningens baksida (Risenta), och ni ser receptet i sin helhet här nedan. Dessa scones blir rätt porösa i sin konsistens när de fortfarande är varma, vilket kan vara bra att tänka på. Receptet innehåller varken ägg, nötter eller mandlar
 
 
 
 
Scones med rismjöl (utan ägg, mandel och nötter) - Baka Sockerfritt

 

 

Scones med rismjöl – 4 stycken

35 gram smör
2 dl rismjöl
1 dl yoghurt, ca 3%
½ msk sötströ (går att utesluta)
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser tillsammans med smöret (jag gör det för hand). Tillsätt yoghurt och blanda till en deg. Forma scones utav detta på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 
 
 
Scones med rismjöl (utan ägg, mandel och nötter) - Baka Sockerfritt
 
Scones med rismjöl (utan ägg, mandel och nötter) - Baka Sockerfritt