Hoppa till innehåll

Scones med saffran

För alla er där ute som precis som jag vill höja höstmyskänslan ett snäpp rekommenderar jag att baka saffransscones! De är saftiga och har en fin, härlig saffranssmak. Jag älskar att baka.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

För alla er där ute som precis som jag vill höja höstmyskänslan ett snäpp rekommenderar jag att baka saffransscones! De är saftiga och har en fin, härlig saffranssmak. Jag älskar att baka med saffran, så jag vill verkligen passa på att använda denna ljuvliga krydda nu och fram till jul! Servera gärna sconsen med någon slags blåbärssylt (utan tillsatt socker) – blåbär och saffran passar grymt bra ihop!

Ha nu en ljuvlig söndag! Jag är för tillfället “ensam” hemma med Aline. Jag hoppas det är regnuppehåll under dagen så att vi kan bege oss ut för en uppfriskande höstpromenix 🙂

 

Scones med saffran - Baka Sockerfritt

 

Scones med saffran – 4 stycken

2 ägg
1 dl mandelmjöl
½ dl rismjöl
½ dl pofiber
2 msk mjölk (eller dylikt)
½ msk fiberhusk
½ msk sötningsströ
1 tsk bakpulver
½-1 krm salt
½ krm saffran

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen pösigt. Tillsätt övriga ingredienser och låt degen stå under några minuter. Forma scones med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 

 

Scones med saffran - Baka Sockerfritt

Scones med saffran - Baka Sockerfritt