Scones utan gluten
Jag är alltid behov av att ha mellanmål tillgängligt hemma eftersom jag jobbar en del hemifrån. Plus att jag alltid är hungrig på kvällen. Därför svängde jag nu ihop dessa bananscones med.. Läs mer

Jag är alltid behov av att ha mellanmål tillgängligt hemma eftersom jag jobbar en del hemifrån. Plus att jag alltid är hungrig på kvällen. Därför svängde jag nu ihop dessa bananscones med havremjöl (går att mixa havregryn också)! Dom har jag gjort många gånger tidigare, och är perfekt brunch- och mellanmålsmaterial. Receptet kommer ursprungligen från Gabbis Goda.
Sconesen är mejerifria och minst sagt perfekta till helgmyset! Jag åt denna gång mina scones med smör, hemmagjord sylt och bananskivor (dessutom gjorde jag nedanstående recept gånger två). Hur gott var inte det? Väldigt!

Glutenfria Bananscones – 3 stycken
1 banan
1 ägg
1 dl havremjöl
1 ½ msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman banan och ägg, gärna med en stavmixer. Fördela i resterande ingredienser och blanda. Beroende på storlek på banan och ägg, kan mer/mindre torra ingredienser användas. Klicka ut tre runda scones på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.

