Hoppa till innehåll

Sega chokladrutor med cornflakes

    Inför mors dag förra veckan funderade jag på över vad jag skulle baka och ge bort till min mamma – och valet föll på mina sega chokladrutor med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Sega chokladrutor med cornflakes - Baka Sockerfritt 

 

Inför mors dag förra veckan funderade jag på över vad jag skulle baka och ge bort till min mamma – och valet föll på mina sega chokladrutor med cornflakes. Den mjuka chokladen är en perfekt kombination med det sega och det knapriga. Rekommenderar alla att testa! Kom dock ihåg att dom ska förvaras kallt, för annars blir dom mjuka snabbt.

För att få till segheten använde jag en fibersirap och i dett fall en med smak av honung. Det går också bra att ta en med neutral smak. Cornflakesen jag använde kallas C-flakes och går att köpa på bland annat Hemköp och via Mathem.

 

Sega chokladrutor med cornflakes - Baka Sockerfritt

  

Chokladrutor med cornflakes – 24 bitar

150 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
100 gram smör
5-6 dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
1 dl fibersirap honey
ca 2 msk extra sötning (eller efter smak)
½ tsk vaniljpulver

Koka upp smör och fibersirap gold. Ta bort från plattan och lägg ner bitar av choklad och låt smälta helt. Krossa cornflakes och för ner och söta efter smak. Klä en fyrkantig form (ca 15X20 cm) med bakplåtspapper och fördela i massan. Stelna i kyl och skär i bitar. Förvaras i kylskåp.
 

 
Sega chokladrutor med cornflakes - Baka Sockerfritt
 
Sega chokladrutor med cornflakes - Baka Sockerfritt
 
Sega chokladrutor med cornflakes - Baka Sockerfritt
 
Sega chokladrutor med cornflakes - Baka Sockerfritt