Hoppa till innehåll

Sega karamellkakor

Fibersirap är toppen att använda i småkakor när jag vill åt den där.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Fibersirap är toppen att använda i småkakor när jag vill åt den där sega konsistensen som är så god (bra substutut för vanlig sirap)! I dessa så kallade “sega karamellkakor” använde jag gold-varianten som påminner om karamell i smaken. Riktigt goda! Jag hade lagt en halv chokadbit på varje kaka, som sedan hamnade i dess mitt. Ett hett tips! Det finns dock en nackdel med detta recept. Mina kakor fastnade i pappret på småbrödsformarna! Kanske borde jag inte ha låtit dom kallna i kylen med pappret på, eller använt mig av ett annat slags material. Aja, det gick med lite pill att få bort när de fick stå i rumstemperatur ett tag, och jag delar med mig utav receptet nedan i alla fall!
 
 
 
Sega karamellkakor - Baka Sockerfritt
 
 

Sega karamellkakor – 5 stycken

10 gram smör
½ dl mandelmjöl
2 msk fibersirap gold
1 ½ msk riven kokos
1 ½ msk pofiber
ev. steviachoklad

Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp fibersirap tillsammans med smör. Rör ner resterande ingredienser. Fördela kakdegen i småbrödsformar. Lägg eventuellt på en bit choklad på varje kaka. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 
 
 
Sega karamellkakor - Baka Sockerfritt