Hoppa till innehåll

Semesterscones

Semestertider är sconestider! Eller så borde det i varje fall vara. Här ser ni ett sconesrecept som jag tycker att ni borde testa i sommar (oavsett om ni har semester eller jobbar). De är riktigt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Semestertider är sconestider! Eller så borde det i varje fall vara. Här ser ni ett sconesrecept som jag tycker att ni borde testa i sommar (oavsett om ni har semester eller jobbar). De är riktigt smarriga! De passar bra med exempelvis lite hälsosam sylt och grädde, eller smör och ost. Detta recept är förutom att vara glutenfritt även mejerifritt. 

Sugen på fler brödrcept? Kika in min Brödkategori för härlig inspiration!
 
 
 
 

Semesterscones - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Semesterscones – 6 stycken 

2 ägg
200 gram banan (ca 2 stycken)
1 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
1 dl rismjöl
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman ägg och banan. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Låt stå till sig under ett par minuter. Forma scones utav degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12-16 minuter.

 

  

Semesterscones - Baka Sockerfritt
 
Semesterscones - Baka Sockerfritt