Semesterscones
Semestertider är sconestider! Eller så borde det i varje fall vara. Här ser ni ett sconesrecept som jag tycker att ni borde testa i sommar (oavsett om ni har semester eller jobbar). De är riktigt.. Läs mer

Semestertider är sconestider! Eller så borde det i varje fall vara. Här ser ni ett sconesrecept som jag tycker att ni borde testa i sommar (oavsett om ni har semester eller jobbar). De är riktigt smarriga! De passar bra med exempelvis lite hälsosam sylt och grädde, eller smör och ost. Detta recept är förutom att vara glutenfritt även mejerifritt.

Semesterscones – 6 stycken
2 ägg
200 gram banan (ca 2 stycken)
1 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
1 dl rismjöl
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman ägg och banan. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Låt stå till sig under ett par minuter. Forma scones utav degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12-16 minuter.

