Hoppa till innehåll

Semlor med bakerix

Små semlor gjorda på bakerix! Bakerix gör semelbrödet/bullen mer luftigt, vilket enligt mig är eftersträvansvärt. Ett hett tips för oss saffranälskare är att i detta recept byta ut kanelen.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF, Semlor
Portioner: 4 minisemlor
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Semelbulle, Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägget pösigt med elvisp.
  • Blanda de torra ingredienserna med varandra och rör ner i äggvispet. Tillsätt eventuellt mer kanel för mer kanelsmak.
  • Rulla fyra bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 15 – 20 minuter
  • Fyllning, Vispa äggvitan hårt med elvisp.
  • Skär av toppen på bullarna och ta ut en grop i varje bottendel. Smula ner inkråmet i äggvitan.
  • Rör ner mandelmjöl, stevia strö, vaniljpulver och arom i äggvitan och kör en kort stund med elvispen. Fördela mandelfyllningen i groparna.
  • Toppa med en rejäl klick vispgrädde och lägg på locket.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!