Semlor med bakerix
Små semlor gjorda på bakerix! Bakerix gör semelbrödet/bullen mer luftigt, vilket enligt mig är eftersträvansvärt. Ett hett tips för oss saffranälskare är att i detta recept byta ut kanelen.. Läs mer

35 minuter
Kategorier: Low carb/LCHF, Semlor
Portioner: 4 minisemlor
Ingredienser
- Semelbulle
- 1 ägg
- 1 dl bakerix
- 1 msk stevia strö
- 1 tsk kokosmjöl
- ½ tsk fiberhusk
- 1 krm kanel
- Fyllning
- 1 äggvita
- ¾ dl mandelmjöl
- 1 droppe bittermandelarom
- 1-1 ½ tsk stevia strö
- ½ krm vaniljpulver
- Vispgrädde
Instruktioner
- Semelbulle, Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägget pösigt med elvisp.
- Blanda de torra ingredienserna med varandra och rör ner i äggvispet. Tillsätt eventuellt mer kanel för mer kanelsmak.
- Rulla fyra bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 15 – 20 minuter
- Fyllning, Vispa äggvitan hårt med elvisp.
- Skär av toppen på bullarna och ta ut en grop i varje bottendel. Smula ner inkråmet i äggvitan.
- Rör ner mandelmjöl, stevia strö, vaniljpulver och arom i äggvitan och kör en kort stund med elvispen. Fördela mandelfyllningen i groparna.
- Toppa med en rejäl klick vispgrädde och lägg på locket.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!