Hoppa till innehåll

Semlor – Semelmuffins

Nu är det dags att jag delar med mig utav mitt andra recept för i år gällande semlor. Detta är en liten variant av semlor som jag gjort flera gånger tidigare, nämligen semelmuffins! Här är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Nu är det dags att jag delar med mig utav mitt andra recept för i år gällande semlor. Detta är en liten variant av semlor som jag gjort flera gånger tidigare, nämligen semelmuffins! Här är alltså själva “semelbullen” gjord i en muffinsform. Detta gör att den bli högre än vad den annars skulle blivit. Vid användandet behöver inte heller smeten/degen vara lika tjock som då man gör runda bullar, utan kan vara rätt lös. Eftersom det bara är att hälla i smeten direkt i fromar, går det alltså lite smidigare att göra och är något enklare än vad “vanliga” semlor är. Här har jag valt att krydda med kardemumma, vilket är en smaksak. Gott blir det i alla fall!

Är det okej att redan längta till helgen (vilket jag i för sig gjorde redan när den förra helgen slutade)? Jag kan tala om för er att mitt jobb är rätt intensivt nu med upplärning av två nyanställda, skötande av både back- och middleoffice (ensam) samt att det just har varit bokslut vilket leder till ännu mer extraarbete. Just det, jag är ju höggravid på det. Det hade jag nästan glömt bort.
 
 
Semlor - Semelmuffins - Baka Sockerfritt
 

Semelmuffins – 4 stycken

Muffin
50 gram smör

2 ägg
½ dl vispgrädde
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk pofiber
1 msk kokosmjöl
3 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
ev. 2 krm kardemumma

Fyllning
1 dl mandelmjöl
1 ½ msk sötströ
3 droppar bittermandelarom
3 msk vispgrädde

Valfri mängd grädde att toppa med

  

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen med elvisp. Blanda de torra ingredienserna till muffinsen och tillsätt det smälta smöret, grädden och äggvispet. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna.

Fyllning
Blanda alla ingredienser till fyllningen. Skär antingen toppen av muffinsen elller gröp ut en grop direkt i muffinsen. Smula ner inkråmet bland mandelmassan. Fördela fyllningen i groparna och toppa med vispgrädde!

 
Semlor - Semelmuffins - Baka Sockerfritt