Semmelblondie
Idag vill jag tipsa om ett nytt semmelinspirerat recept inför den annalkande fettisdagen. Jag har gjort något så spännande som en semmelblondie! Tänk dig en brownie.. Läs mer



Semmelblondie – 9 bitar
3 ägg
100 gram smör
ca 80 gram vit choklad, utan tillsatt socker
2 ½ dl mandelmjöl
½ dl sockerersättning
2 msk kokosmjöl
1 – 1 ½ tsk kardemumma
Topping:
ca 1 ½ dl vispgrädde
mandelspån
ev. sötning
ev. vit choklad, utan tillsatt socker
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull, ta bort från plattan och rör ner bitar av vit choklad tills det smält. Rör ner alla torra ingredienser och till sist ägg. Klä en fyrkantig ugnsplåt, ca 20X20 cm, och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i 15-18 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt svalna. Blondien är enligt min mening godast kall.
Innan servering skärs blondin i bitar. Vispa grädden (söta om du vill). Spritsa ovanpå varje bit och toppa med mandelspån och hyvlad vit choklad.


