Semmelcookies, utan tillsatt socker
Här kommer en till semmelvariant som jag gjorde i fjol (tillsammans med N!CK’S) – men som tål att visas igen! Semmelcookies! Att göra olika slags semmelrecept är.. Läs mer



Semmelcookies – ca 7 dubbla kakor
Kakor (14 stycken enkelkakor):
60 gram smör
3 dl mandelmöl
3/4 dl fibersirap honey
3 msk kokosmjöl
2-3 msk sockerersättning
1 tsk kardemumma
½ tsk bakpulver
Mandelmassa:
2 äggvitor
1 ½ – 2 dl mandelmjöl
1 ½ msk sockerersättning
ev. ett par droppar bittermandelarom
Gräddfyllning:
ca 1 ½ dl vispgrädde
ev. 1-2 tsk sockerersättning
Kakor
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp smör och fibersirap. Ta bort från plattan och rör ner resterande ingredienser. Forma bollar och platta till ca 1 cm tjocka kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter eller tills kakorna får en gyllengul färg. Låt svalna helt.
Fyllning
Blanda alla ingredienser till mandelmassan. Vispa grädden och sötningen med elvisp.
Bred ett lager mandelmassa på undersidan av en kaka och spritsa på grädde (går bra att bre på). Tryck fast en kaka ovanpå. Fortsätt med alla kakor! Om man vill kan man pudra med en sötning i ”flor”format eller exempelvis potatismjöl.

