Semmelcookies
Sponsrat samarbete med N!CK’S Imorgon infaller den dag vi har börjat fira redan sedan efter jul – självaste semmeldagen! Ni som har följt mig vet ju.. Läs mer


Själva kakorna håller som dom är flera dagar i kyl, men bör ”monteras” ihop ganska nära inpå servering. Och givetvis går det finfint att öka ingredienserna för fler mumsiga kakor!

Semmelcookies – ca 7 dubbla kakor
Kakor (14 stycken enkelkakor):
60 gram smör
3 dl mandelmöl
3/4 dl N!CK’S fiber syrup honey
3 msk kokosmjöl
2-3 msk N!CK’S Use Like Sugar
1 tsk kardemumma
½ tsk bakpulver
Mandelmassa:
2 äggvitor
1 ½ – 2 dl mandelmjöl
1 ½ msk N!CK’S Use Like Sugar
ev. ett par droppar bittermandelarom
Gräddfyllning:
ca 1 ½ dl vispgrädde
ev. 1-2 tsk N!CK’S Use Like Sugar
Kakor
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp smör och fibersirap. Ta bort från plattan och rör ner resterande ingredienser. Forma bollar och platta till ca 1 cm tjocka kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter eller tills kakorna får en gyllengul färg. Låt svalna helt.
Fyllning
Blanda alla ingredienser till mandelmassan. Vispa grädden och sötningen med elvisp.
Bred ett lager mandelmassa på undersidan av en kaka och spritsa på grädde (går bra att bre på). Tryck fast en kaka ovanpå. Fortsätt med alla kakor! Om man vill kan man pudra med en sötning i ”flor”format eller exempelvis potatismjöl.


