Semmelkladdkaka, utan tillsatt socker
Semmeldagen närmar sig (mitten av februari) och det är dags att baka massor av olika härliga varianter av semlor! Under åren har jag gjort en del olika – semmelmuffins,.. Läs mer
Semmelkladdkaka – 6 till 8 bitar
Kladdkaka:
3 ägg
125 gram smör
2 ½ dl mandelmjöl
1 ½ – 2 dl sockerersättning (Use Like Sugar)
1 dl potatismjöl
1 tsk malen kardemumma
2 krm vaniljpulver
Toppas med:
2 ½ dl vispgrädde
ev. någon tsk sockerersättning
ca ½ dl mandelspån
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser, rör ner ägg och smält smör. Spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en 20-cm springform, smöra och ”mjöla” formen och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter, konsistensen ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna
Vispa grädde fluffigt, söta eventuellt efter smak. Bred över grädde på kladdkakan och strö sist över mandelspån.