Hoppa till innehåll

Semmelkladdkaka

        Nu är det faktskt inte så fasligt länge till semmeldagen – bara drygt en månad kvar! Jag tycker det är toppenkul att testa fram andra varianter av semla, eller.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Semmelkladdkaka - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Nu är det faktskt inte så fasligt länge till semmeldagen – bara drygt en månad kvar! Jag tycker det är toppenkul att testa fram andra varianter av semla, eller bakverk med “semmelsmak” kanske jag ska säga. Tidigare i veckan testade jag på en semmelkladdkaka som blev heeelt fantastiskt bra (om jag får säga det själv)! 
 
Grunden är en kladdkaka, utan kakao, med smak av mandel och med kardemumma som smaksättning. Kladdkakan är toppad med generöst med grädde och till sist mandelspån. Jag tycker bakverket blev både godare och lättare att göra än vanliga semlor!
 
Ps. Här har jag använt min nya kamera för nästan första gången. Har inte riktigt fått till det helt som jag vill, men det kommer (förhoppningsvis)!
 
 
 
Semmelkladdkaka - Baka Sockerfritt
 

 

Semmelkladdkaka – 6 till 8 bitar

Kladdkaka:
3 ägg
125 gram smör
2 ½ dl mandelmjöl
1 ½ – 2 dl sockerersättning (Use Like Sugar)
1 dl potatismjöl
1 tsk malen kardemumma
2 krm vaniljpulver

Toppas med:
2 ½ dl vispgrädde
ev. någon tsk sockerersättning
ca ½ dl mandelspån

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser, rör ner ägg och smält smör. Spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en 20-cm springform, smöra och ”mjöla” formen och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter, konsistensen ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna

Vispa grädde fluffigt, söta eventuellt efter smak. Bred över grädde på kladdkakan och strö sist över mandelspån.

Tips: för mer low carb – byt ut potatismjölet mot mandelmjöl (eventuellt lite extra).
 
 
 
 
Semmelkladdkaka - Baka Sockerfritt
 
Semmelkladdkaka - Baka Sockerfritt