35 minuter
Kategorier: Cupcakes & Muffins, Low carb/LCHF, Semlor
Servings: 4 stycken
Ingredienser
Muffins:
- 2 st ägg
- 50 gram smör
- 1 ½ dl mandelmjöl
- ½ dl mjölk
- 2 msk pofiber
- 2 msk kokosmjöl
- 2 msk sockerersättning
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- 2 krm kardemumma
Fyllning
- 1 dl mandelmjöl
- 3 msk vispgrädde
- 1 – 1 ½ msk sockerersättning
- 2 droppar bittermandelarom
- Valfri mängd grädde att toppa med
Instruktioner
Muffins
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
- Blanda de torra ingredienserna till muffinsen och tillsätt det smälta smöret, vätskan och ägg.
- Fördela smeten i muffinsformar. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna
Fyllning
- Blanda alla ingredienser till fyllningen.
- Skär antingen toppen av muffinsen eller gröp ut en grop direkt i muffinsen. Smula ner inkråmet bland mandelmassan
- Fördela fyllningen i groparna och toppa med vispgrädde!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!