Semmelmuffins – semla och muffins i ett!
Fettisdagen närmar sig så sakteliga och jag kan tänka mig att många av er har påbörjat er egen semmelsäsong genom att kanske äta och/eller baka semlor. Det har.. Läs mer



Semmelmuffins – 4 till 5 stycken
Muffins:
50 gram smör
2 ägg
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl mjölk
2 msk pofiber
2 msk kokosmjöl
2 msk sockerersättning
1 tsk bakpulver
2 krm kardemumma
Fyllning:
1 dl mandelmjöl
3 msk vispgrädde eller 1 äggvita
1 – 1 ½ msk sockerersättning
2 droppar bittermandelarom
Valfri mängd grädde att toppa med
Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och sötning med elvisp. Blanda de torra ingredienserna till muffinsen och tillsätt det smälta smöret, vätskan och ägg. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna.
Fyllning
Blanda alla ingredienser till fyllningen. Skär antingen toppen av muffinsen och gröp en grop, elller gröp ut en grop direkt i muffinsen. Smula ner inkråmet bland mandelmassan. Fördela fyllningen i groparna och toppa med vispgrädde!
