Semmelmuffins, utan tillsatt socker
Jag har precis gjort en ny variant av mina semmelmuffins, och här nedanför kan ni se recepet! Semmelmuffins är som en blanding mellan semla och muffins – extra.. Läs mer



Semmelmuffins – 10 stycken
Muffins:
100 gram smör
4 ägg
4 dl mandelmjöl
1 ½ dl potatismjöl
½ dl mjölk
3/4 – 1 dl sockerersättning
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
Fyllning:
2 dl mandelmjöl
1 dl vispgrädde eller 2 äggvitor
2-3 msk sockerersättning
4 droppar bittermandelarom
Valfri mängd grädde att toppa med
Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och sötning med elvisp. Blanda de torra ingredienserna till muffinsen och tillsätt det smälta smöret, vätskan och ägg. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
Fyllning
Blanda alla ingredienser till fyllningen. Skär antingen toppen av muffinsen och gröp en grop, elller gröp ut en grop direkt i muffinsen. Smula ner inkråmet bland mandelmassan. Fördela fyllningen i groparna och toppa med vispgrädde!

