Hoppa till innehåll

Semmelmuffins, utan tillsatt socker

      Jag har precis gjort en ny variant av mina semmelmuffins, och här nedanför kan ni se recepet! Semmelmuffins är som en blanding mellan semla och muffins – extra.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Semmelmuffins, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag har precis gjort en ny variant av mina semmelmuffins, och här nedanför kan ni se recepet! Semmelmuffins är som en blanding mellan semla och muffins – extra lätta att göra då det bara är att hälla smeten i muffinsformar. På de färdiggräddade muffinsen skär man sen av toppen, gör en liten grop, fyller med lättgjord mandelmassa och toppar med vispad grädde. Enkelt och gott!
 
Mitt tidigare recept (low carb) kan ni se HÄR!
 
 
Semmelmuffins, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 

Semmelmuffins – 10 stycken

Muffins:
100 gram smör
4 ägg
4 dl mandelmjöl
1 ½ dl potatismjöl
½ dl mjölk
3/4 – 1 dl sockerersättning
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma

Fyllning:
2 dl mandelmjöl
1 dl vispgrädde eller 2 äggvitor
2-3 msk sockerersättning
4 droppar bittermandelarom

Valfri mängd grädde att toppa med

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och sötning med elvisp. Blanda de torra ingredienserna till muffinsen och tillsätt det smälta smöret, vätskan och ägg. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

Fyllning
Blanda alla ingredienser till fyllningen. Skär antingen toppen av muffinsen och gröp en grop, elller gröp ut en grop direkt i muffinsen. Smula ner inkråmet bland mandelmassan. Fördela fyllningen i groparna och toppa med vispgrädde!

 
 
Semmelmuffins, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Semmelmuffins, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt