Hoppa till innehåll

Semmelmuffins

    Nu är det inte lång tid kvar till semmeldagen! Jag tycker det är både roligt och uppfriskande med att göra olika slags varianter av den klassika semlan. Ni har väl exempelvis inte.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Semmelmuffins - Baka Sockerfritt 

 

Nu är det inte lång tid kvar till semmeldagen! Jag tycker det är både roligt och uppfriskande med att göra olika slags varianter av den klassika semlan. Ni har väl exempelvis inte missat min semmelwrap eller prinsessemla?? I detta inlägg ser ni en ytterligare semmelvariant, en variant som jag kallar semmelmuffins. En kombination av muffins och semla!

Jag tycker att semmelmuffinsen är extra lättgjord eftersom man inte behöver bry sig om konsistensen lika mycket som på en semla – här är det ju bara att hälla smeten i muffinsformar för att grädda! När den är färdiggräddad kan man antingen skära av toppen eller göra en grop i den för att fylla med lättgjord mandelmassa. På med grädde och du har en underbar semmelmuffins!

 

Semmelmuffins - Baka Sockerfritt

 

Semmelmuffins – 4 till 5 stycken

Muffins:
50 gram smör
2 ägg
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl mjölk
2 msk pofiber
2 msk kokosmjöl
2 msk sockerersättning
1 tsk bakpulver
2 krm kardemumma

Fyllning:
1 dl mandelmjöl
3 msk vispgrädde
1 – 1 ½ msk sockerersättning
2 droppar bittermandelarom

Valfri mängd grädde att toppa med


Muffins

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och sötning med elvisp. Blanda de torra ingredienserna till muffinsen och tillsätt det smälta smöret, vätskan och ägg. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna.

Fyllning
Blanda alla ingredienser till fyllningen. Skär antingen toppen av muffinsen elller gröp ut en grop direkt i muffinsen. Smula ner inkråmet bland mandelmassan. Fördela fyllningen i groparna och toppa med vispgrädde!

 

 
 

Semmelmuffins - Baka Sockerfritt