Hoppa till innehåll

Semmelpannkakor

      Phu, vilken vecka det har varit! Jag håller på mycket med aktier – och det har varit minst sagt TURBULENT på aktiemarknaden och allt som hänt med WallStreetBets och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Semmelpannkakor - Baka Sockerfritt
 
 
 
Phu, vilken vecka det har varit! Jag håller på mycket med aktier – och det har varit minst sagt TURBULENT på aktiemarknaden och allt som hänt med WallStreetBets och “deras” aktier såsom GameStop. Det har varit mycket intressant att ta del av! Vi har även fått ha barnen hemma tordag och fredag, vilket gör det lite extra stressigt att hinna med allt. Men, men! Jag är rätt vän vid detta laget.
 
Hur som helst så hann jag som tur göra ytterligare en semmelkreation i veckan. Jag gjorde något så roligt som semmelpannkakor! Vad för fler semmelinspirerade recept kan man göra? Hit me!
 
Det jag har gjort här är tjocka små pannkakor, typ i stil med amerikanska pannkakor, som jag serverat med enkelgjord mandelmassa och vispad grädde. Antingen kan man göra pannkakstorn som på bilden där jag la ett lager av antingen vispadgrädde eller mandelmassa mellan varje pannkaka – och toppade med vispad grädde och mandelspån, eller så serverar man varje pannkaka enskilt med tillbehören på sidan. Festligt och så passande till fettisdagen!
 
 
Semmelpannkakor - Baka Sockerfritt
 
 

Semmelpannkakor – 5 små pannkakor

Pannkakssmet:
2 ägg
½ dl mandelmjöl
ca ½ dl grädde/mjölk (eller lite mer)
1 msk sockerersättning
1 msk kokosmjöl
½ msk fiberhusk
½-1 tsk kardemumma, malen
½ tsk bakpulver

Fyllning:
1 dl mandelmjöl

½ dl vispgrädde eller 1 äggvita
1 msk sockerersättning
2 droppar bittermandelarom
ev. extra grädde

1-2 dl vispgrädde

Pannkakssmet
Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens. Tillsätt mer vätska om smeten blir för tjock. Lägg en klick smör i en stekpanna (eller gärna två), och grädda små pannkakor/plättar. Vänd när de börjat bli stabila. Grädda gärna två-tre stycken i varje stekpanna.

Fyllning
Blanda alla ingredienser till mandelmassefyllningen. Vispa grädden. Servera antingen pannkakorna med en klick mandelmassa och grädde eller gör ett pannkakstorn av det!

Notera: Om du gör ett pannkakstorn ska pannkakorna inte vara för varma eftersom då fyllningen blir lös.

 
 
Semmelpannkakor - Baka Sockerfritt
 
Semmelpannkakor - Baka Sockerfritt
 
Semmelpannkakor - Baka Sockerfritt