Semmelwrap
Det är visserligen en dryg månad kvar till semmeldagen, men det hindrar inte mig (och tydligen heller inte en hel del av er) från att spana in recept/baka skapelsen redan nu (eller igår). En av.. Läs mer


Semmelwrap – 1 wrap
Wrap:
1 ägg
½ msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
2 msk grädde/mjölk
1 tsk sötströ
½ tsk bakpulver
1 krm kardemumma
½ krm vaniljpulver
Mandelmassa:
½ dl mandelmjöl
1 msk grädde
½ msk sötströ
1-2 droppar bittermandelarom
Grädde till fyllning (mostavarnde ca ½ dl ovispad)
Smör till stekning
Wrap
Vispa ihop alla ingredienser och låt stå i några minuter och svälla. Värm en stekanna med en klick smör och häll i smeten. Platta ut smeten och forma rund med en sked. Stek på svag/medelvärme i några minuter, och vänd därefter på den försiktigt och stek någon minut till (tills den är genomstekt).
Mandelmassa
Blanda ihop alla ingredienser noga.
Lägg wrapen på en tallrik och fördela ut mandelmassan i en sträng i mitten (från cirka halva wrapen och ända till kanten så att den går att vika ihop). Fördela även på grädde på mandelmassan. Vik försitigt ihop som en wrap. Klä gärna wrapen med exempelvis bakplåtspapper och knyt med ett snöre. Om önskas tillsätts mer grädde i wrapens öppning.

