Hoppa till innehåll

Semmelwrap

Det är visserligen en dryg månad kvar till semmeldagen, men det hindrar inte mig (och tydligen heller inte en hel del av er) från att spana in recept/baka skapelsen redan nu (eller igår). En av.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Det är visserligen en dryg månad kvar till semmeldagen, men det hindrar inte mig (och tydligen heller inte en hel del av er) från att spana in recept/baka skapelsen redan nu (eller igår). En av mina semmelfavoriter är semmelwrapen. Mycket mandelmassa och mycket grädde – kan det bli bättre? Inget torrt bröd så långt ögat når! Och denna semmelwrap är givetvis utan tillsatt socker och gluten.
 
Semmelwrappen viker jag som en vanlig wrap, och “klär” med bakplåtspapper som jag klipper av. Sedan knyter jag ihop wrappen med ett snöre för att bakplåtspappret inte ska gå upp. Det här blir en ljuvlig fika eller mättade mellanmål!
 
 
 
 

Semmelwrap - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Semmelwrap – 1 wrap

Wrap:
1 ägg
½ msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
2 msk grädde/mjölk
1 tsk sötströ
½ tsk bakpulver
1 krm kardemumma
½ krm vaniljpulver

Mandelmassa:
½ dl mandelmjöl
1 msk grädde
½ msk sötströ 
1-2 droppar bittermandelarom

Grädde till fyllning (mostavarnde ca ½ dl ovispad)

Smör till stekning

Wrap
Vispa ihop alla ingredienser och låt stå i några minuter och svälla. Värm en stekanna med en klick smör och häll i smeten. Platta ut smeten och forma rund med en sked. Stek på svag/medelvärme i några minuter, och vänd därefter på den försiktigt och stek någon minut till (tills den är genomstekt). 

Mandelmassa
Blanda ihop alla ingredienser noga.

Lägg wrapen på en tallrik och fördela ut mandelmassan i en sträng i mitten (från cirka halva wrapen och ända till kanten så att den går att vika ihop). Fördela även på grädde på mandelmassan. Vik försitigt ihop som en wrap. Klä gärna wrapen med exempelvis bakplåtspapper och knyt med ett snöre. Om önskas tillsätts mer grädde i wrapens öppning.

 

 

 

Semmelwrap - Baka Sockerfritt
 
Semmelwrap - Baka Sockerfritt