Hoppa till innehåll
Open navigation

Semmelwrap – glutenfri och utan tillsatt socker

Har ni bakat semlor ännu? Om inte är det hög tid. Redan nästa tisdag är det den stora fettisdagen! Fast den traditionella semlan är knappast ett måste. Själv gör jag gärna en rolig variant.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Har ni bakat semlor ännu? Om inte är det hög tid. Redan nästa tisdag är det den stora fettisdagen! Fast den traditionella semlan är knappast ett måste. Själv gör jag gärna en rolig variant såsom semmelwrappen! Givetvis utan tillsatt socker och gluten.
 
Jag är så glad att jag kan presentera detta recept och inlägg tillsammans med Dr. Oetker. Deras produkter har jag använt mig utav i min bakning ända sedan jag var liten – till och med långt, långt innan jag började baka hälsosamt! I detta recept har jag bland annat använt mig av bittermandelarom (som gör smaken på mandelmassan fylligare), och vanilj från en vanilj-twister (som är en liten kvarn med vaniljstänger i – hur smart och fräscht känns inte det?).
 
Semmelwrappen viker jag som en vanlig wrap, och “klär” med bakplåtspapper som jag klipper av. Sedan knyter jag ihop wrappen med ett snöre för att bakplåtspappret inte ska gå upp. Det här blir en ljuvlig fika eller mellanmål!

 
 
Detta recept och inlägg har jag fått möjlighet att skapa tillsammans med Dr. Oetker.
 
 
Semmelwrap - glutenfri och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

Semmelwrap – 1 wrap

Wrap:
1 ägg
½ msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
2 msk grädde/mjölk
1 tsk sötströ
½ tsk Dr. Oetker bakpulver
1 krm kardemumma
½ krm vanilj från Dr. Oetkers vanilj-twister

Mandelmassa:
½ dl mandelmjöl
1 msk grädde
½ msk sötströ 
1-2 droppar Dr. Oetker Bittermandelarom

Grädde till fyllning (mostavarnde ca ½ dl ovispad)

Smör till stekning

Wrap
Vispa ihop alla ingredienser och låt stå i några minuter och svälla. Värm en stekanna med en klick smör och häll i smeten. Platta ut smeten och forma rund med en sked. Stek på svag/medelvärme i några minuter, och vänd därefter på den försiktigt och stek någon minut till (tills den är genomstekt). 

Mandelmassa
Blanda ihop alla ingredienser noga.

Lägg wrapen på en tallrik och fördela ut mandelmassan i en sträng i mitten (från cirka halva wrapen och ända till kanten så att den går att vika ihop). Fördela även på grädde på mandelmassan. Vik försitigt ihop som en wrap. Klä gärna wrapen med exempelvis bakplåtspapper och knyt med ett snöre. Om önskas tillsätts mer grädde i wrapens öppning.

 

 

Semmelwrap - glutenfri och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

Semmelwrap - glutenfri och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

Semmelwrap - glutenfri och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt