Hoppa till innehåll

Semmelwrap (glutenfri, utan tillsatt socker)

  Nu är det drygt två veckor kvar till fettisdagen. Jag har bakat och bjudit er på en heeeel del olika semmelvarianter under denna säsong, och nu vill jag tipsa om semmelwrapen. Det är ett.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
 
Nu är det drygt två veckor kvar till fettisdagen. Jag har bakat och bjudit er på en heeeel del olika semmelvarianter under denna säsong, och nu vill jag tipsa om semmelwrapen. Det är ett tidigare recept som jag tycker blev så bra! Tåls att göras minst en gång till varje fettisdag.
 
Jag tror nog att alla av er vet vad detta är för en typ av kreation (det var ju THE thing 2015 – men passar såklart varje år för all framtid), en “wrap” innehållande mumsig mandelmassa och grädde. Denna klär jag med bakplåtspapper och knyter ihop med ett snöre. Så gott!
 
 
 
Semmelwrap (glutenfri, utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt

 

Semmelwrap – 1 wrap

Wrap:
1 ägg
2 msk mandelmjöl
2 msk grädde/mjölk
½ msk fiberhusk
1 tsk sockerersättning
½ tsk bakpulver
1 krm kardemumma
½ krm vaniljpulver

Mandelmassa:
½ dl mandelmjöl
1 msk grädde
½ msk sockerersättning
1-2 droppar bittermandelarom

Grädde till fyllning (mostavarnde ca ½ dl ovispad)

Smör till stekning

Wrap
Vispa ihop alla ingredienser och låt stå i några minuter och svälla. Värm en stekanna med en klick smör och häll i smeten. Platta ut smeten och forma rund med en sked. Stek på svag/medelvärme i några minuter, och vänd därefter på den försiktigt och stek någon minut till (tills den är genomstekt).

Mandelmassa
Blanda ihop alla ingredienser noga.

Lägg wrapen på en tallrik och fördela ut mandelmassan i en sträng i mitten (från cirka halva wrapen och ända till kanten så att den går att vika ihop). Fördela även på grädde på mandelmassan. Vik försitigt ihop som en wrap. Klä gärna wrapen med exempelvis bakplåtspapper och knyt med ett snöre. Om önskas tillsätts mer grädde i wrapens öppning.

 

 

Semmelwrap (glutenfri, utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt