Hoppa till innehåll
Open navigation

Semmelwrap

Min hälsosamma variant av semmelwrapen! Jag valde att göra wrapen ganska tjock och luftig (tänk en lite tunnare och större american pancake), som jag fyllde med mandelmassa och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Min hälsosamma variant av semmelwrapen! Jag valde att göra wrapen ganska tjock och luftig (tänk en lite tunnare och större american pancake), som jag fyllde med mandelmassa och vispgrädde.
15 minuter
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF, Semlor
Portioner: 1 semmelwrap
Författare: admin

Ingredienser 

Wrap:

  • 1 ägg
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2 msk grädde/mjölk
  • ½ msk fiberhusk
  • 1 tsk sötströ
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm kardemumma

Mandelmassa:

  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 msk grädde
  • ½ msk sötströ
  • 1-2 droppar bittermandelarom
  • Grädde till fyllning
  • Smör till stekning

Instruktioner

  • Wrap
  • Vispa ihop alla ingredienser och låt stå i några minuter och svälla.
  • Värm en stekanna med en klick smör och häll i smeten. Platta ut smeten och forma rund med en sked
  • Stek på svag/medelvärme i några minuter, och vänd därefter på den försiktigt och stek någon minut till (tills den är genomstekt).
  • Mandelmassa
  • Blanda ihop alla ingredienser noga
  • Lägg wrapen på en tallrik och fördela ut mandelmassan i en sträng i mitten (från cirka halva wrapen och ända till kanten så att den går att vika ihop).
  • Fördela även på grädde på mandelmassan.
  • Vik försiktigt ihop som en wrap. Klä gärna wrapen med exempelvis bakplåtspapper och knyt med ett snöre. Om önskas tillsätts mer grädde i wrapens öpp
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!