Hoppa till innehåll

Skumkokosrutor

Jag hittade ett så spännande recept på sukrins hemsida som påminner lite om sådana där skumkokosbollar eller typ skumraketer. Jag har tänkt att det skulle vara roligt att göra ett sådant typ.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag hittade ett så spännande recept på sukrins hemsida som påminner lite om sådana där skumkokosbollar eller typ skumraketer. Jag har tänkt att det skulle vara roligt att göra ett sådant typ av bakverk rätt länge, men hade fått för mig att det skulle vara svårt! Men det var det inte alls. Gelatinet gör att äggvispet blir fast. Jag gjorde dock om receptet lite, och ni ser resultatet nedan.
 
De här kokosrutorna är ett bakverk utan speciellt mycket energi – det består färmst av äggvita. Passar fint som godis, tiilltug eller liknande, men kanske inte är jättemättande! Däremot är ju äggvita väldigt näringsrikt. 
 
Jag fick fyra bitar av nedanstående recept, men man gör givetvis så stora bitar man vill. Nästa gång jag bakar kokosrutorna ska jag nog toppa med smält choklad. Eller kanske till och med göra små rutor och doppa varje ruta helt i choklad!!!
 
 
 
 Skumkokosrutor - Baka Sockerfritt

 

 

Skumkokosrutor – 4 stycken

Botten:
2 äggvitor
2 gelatinplattor
2 msk sockerersättning
2 msk kokande vatten
1 ½ msk riven kokos
1 krm vaniljpulver

Glasyr:
1 äggvita
1 gelatinplatta
1 ½ msk Sukrin melis
1 msk kakao
1 msk kokande vatten  

Toppa med: riven kokos och/eller hyvlad choklad

Botten
Vispa äggvitorna med sötning med elvisp till en fast konsistens. Blanda i vaniljpulver och kokos. Lägg gelatinplattorna i kallt vatten i ca fem minuter. Krama ur vattnet och häll över 2 msk kokande vatten. Häll detta över äggblandningen medan du vispar med elvisp.

Klä en passande form med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i massan. Låt stå i kylskåp för att stelna i minst ett par timmar. 

Glasyr
Vispa äggvitorna med sukrin melis pösigt med elvisp. Blanda även i kakao. Lägg gelatinplattan i kallt vatten i fem minuter, krama ur vattnet och häll över 1 msk kokande vatten. Häll detta i äggvispen under vispande. Fördela glasyren över kakan och strö över kokos. Ställ återigen in i kylskåp i minst 10 minuter. Skär upp kakan i bitar!

 
 
 
 
Skumkokosrutor - Baka Sockerfritt
 
Skumkokosrutor - Baka Sockerfritt
 
 Skumkokosrutor - Baka Sockerfritt
 
Skumkokosrutor - Baka Sockerfritt