Småkakor med banan
De här banankakorna blir ett härligt och lättgjort bak för hela familjen. De innehåller inga mejeriprodukter, då de är bakade med Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0328_56bddf489606ee38c219e91a.jpg)
De här banankakorna blir ett härligt och lättgjort bak för hela familjen. De innehåller inga mejeriprodukter, då de är bakade med kokosolja istället för smör. Sötningen består utav banan och lite honung. Personligen tycker jag det är gott att smaksätta denna kakdeg med lite kanel, men det går givevis att utesluta eller ersätta mot en annan krydda (kanske kardemumma?). Konsistensen på dessa småkakor blir något mjuk, främst på grund utav bananen.
![Småkakor med banan - Baka Sockerfritt Småkakor med banan - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0328_56bddf489606ee38c219e91a.jpg)
Småkakor med banan – 10 kakor
1 banan (100 gram)
1 1/3 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
1 msk honung
1 msk kokosolja
lite kanel (ca 1-2 krm)
gärna lite grovhackad choklad
Sätt ugnen på 150 grader. Mosa banan och blanda i resterande ingredienser. Tillsätt gärna ett par rutor grovhackad choklad. Gör runda kakor utav kakdegen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
![Småkakor med banan - Baka Sockerfritt Småkakor med banan - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0337_56bddf4a2a6b2226a317c6f9.jpg)