Hoppa till innehåll

Småkakor med cashewnötter och kokos

    Det är inte speciellt ofta jag bakar småkakor, men det är allt som oftast väldigt gott. På något sätt är det så mysigt att ta en liten kaka under jobbstunder eller när suget.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Småkakor med cashewnötter och kokos - Baka Sockerfritt 

 

Det är inte speciellt ofta jag bakar småkakor, men det är allt som oftast väldigt gott. På något sätt är det så mysigt att ta en liten kaka under jobbstunder eller när suget sätter in. Lagom bitar att knapra på! Mina cashew- och kokoskakor är hur goda som helst tycker jag! Just cashewnötter och kokos är också två ingredienser som jag tycker är riktigt gott tillsammans. Släng på lite choklad på det är det är något så trevligt som en match made in heaven.

I kakdegen har jag tillsatt hackad choklad – men den som vill tillsätter även kakao i degen (eller en del av degen) för att göra chokladkakor. Lika gott som utan, men det är trevligt med variantion på ett så enkelt vis!

Kom ihåg att kakorna måste få kallna innan de rörs efter gräddningen. När de fortfarande är varma är konsistensen ganska porös. Jag tipsar dessutom om att använda torrostade cashewnötter – det blir extra gott!

 

Småkakor med cashewnötter och kokos - Baka Sockerfritt

 

Cashew- och kokoskakor – 6 till 8 stycken

50 gram cashewnötter
30 gram rumsvarmt smör
20 gram choklad, utan tillsatt socker
½ dl riven kokos
2 msk kokosmjöl
2 msk sockerersättning

För chokladkakor: tillsätt lite kakao och ev. extra sötning

Mixa cashewnötterna till ett “mjöl” och blanda med riven kokos, kokosmjöl och sötning. Blanda sedan ner smöret och därefer hackad choklad. Gör platta kakor av kakdegen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 8 minuter tills kakorna får en aning färg i kanterna. Låt kakorna svalna innan de flyttas.

 

 

Småkakor med cashewnötter och kokos - Baka Sockerfritt